Fodbold og fællesskab i Nørrebrohallen

Omkring 600 børn og unge deltog i sidste uge i Københavnerteamets fodboldturnering i Nørrebrohallen. UU Københavns rollemodeller var med, da turneringen løb af stablen.
Rollemodel til fodboldturnering

”Det er et fælles, energifyldt og berigende arrangement.” Sådan beskriver Kashif, der er rollemodel, med få ord sin oplevelse af sidste uges fodboldturnering.

Fodboldturneringen, hvor børn og unge i København mellem 9 og 18 år kan deltage, er et tilbagevendende arrangement, som bliver afviklet i efterårs- og vinterferierne. Turneringen er arrangeret af Københavnerteamet, som er en gadeplansindsats i Københavns Kommune.

De unge lærer at samarbejde 

Foruden medarbejdere fra blandt andet Københavnertemaet var Kashif og fire andre rollemodeller fra UU Københavns rollemodelkorps til stede i hallen hele ugen.

Kashif fortæller:

”Jeg får mulighed for at være aktiv med unge mennesker i et miljø, der adskiller sig fra det skole-miljø, hvor jeg som regel møder de unge, når jeg holder et oplæg på en skole”, siger Kashif og fortsætter:

”Den her turnering lærer blandt andet de unge at samarbejde på et hold og arbejde sammen om et fælles mål. Samtidig får de unge, når de besøger UU Københavns bod i hallen, mulighed for at få et større indblik i de uddannelsesmuligheder, der findes - og som er relevante for dem at overveje i deres nære fremtid”, fortæller Kashif.

Spænding og fællesskab

Line er ligesom Kashif en af rollemodellerne i UU Københavns rollemodelkorps, og hun var også med i Nørrebrohallen i sidste uge. Line mener - ligesom Kashif – at fodboldturneringen, og rollemodellernes tilstedeværelse i hallen, giver god mening.

”De unge går op i turneringen, og det giver dem en følelse af spænding og fællesskab. Samtidig bliver de unge motiveret af de mange lidt ældre unge, der fungerer som forbilleder for dem”, fortæller Line og uddyber:

”Fodboldturneringen er et godt håndteret initiativ, hvor de unge lærer både at vinde og tabe med god stil, og så er det meget givtigt, at grænserne mellem skoler, alder og klassetrin sættes ud af spil i en uge. Og i forhold til vores opgave som rollemodeller, så giver det god mening, at de unge kan få udvidet deres horisont med vores præsentation af mange alternative uddannelsesmuligheder, der bliver gjort spændende igennem quiz og leg”, slutter Line.

Den næste fodboldturnering, som Københavnerteamet står bag, finder sted i vinterferien. Her vil du ligeledes kunne møde UU Københavns rollemodeller.

Opdateret 01.12.2015