Velfærdspraktik

Velfærdspraktikken er en helt ny måde at komme i erhvervspraktik på. I velfærdspraktikken kommer du til at opleve velfærdsområdet og de nyeste teknologier helt tæt på.

Målgruppe 

Vi leder efter dig, som har en interesse for en uddannelse eller et job indenfor det man kalder velfærdsområdet - f.eks. sygeplejerske, pædagog, lærer eller social og sundhedshjælper. Dig som er nysgerrig efter at opleve hvordan man arbejde i praksis, hvordan teknologi som AI og robotter kan anvendes der, og dig der kunne være interesseret i et fritidsjob inden for området. 

Indhold 

Velfærdspraktikken varer en uge hvor du oplever ting som:

  • En overnatning fra mandag til tirsdag på Kattinge Værk ved Roskilde med bl.a. mountainbike tur, spil og mad over bål.
  • To dage i et makerspace med introduktion til velfærdsteknologi såsom AI, Bee-Bot, Dash, vibratorrobotter og selvvandingssystem.
  • To dage i erhvervspraktik indenfor to forskellige velfærdsområder, hvor du bruger teknologierne. Det kan være på et dagtilbud, sundhedscenter, botilbud eller plejehjem. 
  • En rundvisning på SOSU H og Københavns Professionshøjskole hvor du oplever stemning og ser hvilke uddannelser man kan tage der.
  • Jobsøgningsworkshop hvor du lærer at skrive ansøgning til fritidsjob og andet. 
  • Forældre arrangement med fejring af gennemført erhvervspraktik og modtagelse af deltagerbeviser, som du kan bruge til praktik- eller jobsøgning senere hen.

Efter en gennemført velfærdspraktik vil du desuden på baggrund af din ansøgning fra workshoppen og deltagerbeviset, blive tilbudt et fritidsjob i velfærdsområdet.

Klassetrin

8. og 9. klasse

Hvornår

Uge 46 i 2024.

Uge 4, 9, 11, 15, 19 eller 25 i 2025.

Hvor

SOSU H, Skelbækgade 1, 1717 København V.

Tilmelding

Først til mølle. Så skynd dig at sende en kort ansøgning med fuldt navn, skole og klasse til Erhvervsplaymaker@kk.dk 

Til forældre

Velfærdspraktikken afsluttes med et forældre arrangement fredag eftermiddag i den uge eleven deltager.

To unge i velfærdspraktik

Video Url

Ikke alle kan blive SOSU

Video Url

Kontakt

Henrik Kristensen